1Jens Ødum købte sin første lastbil, en Chevrolet, i 1927, hos Bjerregård og Noe, der dengang lå på Frederikspladsen. Der kom hurtigt gode kunder til som f.eks. Chr. Boldsen, Junchers Klædefrabrik og Hotel Randers. For Hotel Randers, hentede vi store kufferter på banen, som de rejsende repræsentanter kom med, men indtjeningen var tit ikke større end den kunne stå i øverste hjørne af Randers Amtavis.

I 1931 blev der købt en anden bil, og så begyndte vi at køre grus og sten fra udgravningen af skrænten, der hvor “Vesterport” blev bygget. Al jorden blev kørt ned til havnen, men det var af- og pålæsning med håndkraft.

Forretningen var i god drift og i 1937 blev der købt endnu en bil, godt nok en brugt. Den blev brugt til kørsel for militæret til og fra Fuglsølejren på Mols.

Så kom krigen og det var svært at være vognmand. Der var ingen benzin at få. Man fandt så på at installere kakkelovn på bilen og fyrede med generatortræ. Det gik, men de var svære at få i gang om morgenen, især om vinteren, når det var koldt.

Vi blev også tvunget til at køre for tyskerne, man blev nødt til det, om man ville eller ej. Hvis man nægtede, tog de bare selv bilerne, og det var ikke sikkert de blev leveret tilbage. Engang kørte vi en tur til Silkeborg for tyskerne. Der var altid en soldat med i bilen, men soldaten denne dag sad under hele turen og legede med en granat, så chaufføren var glad, da han var hjemme igen i god behold.

3Krigen blev overstået og firmaet kom igennem de 5 år i god behold.Efter krigen voksede firmaet støt og roligt, man fik flere biler og der kom også kranbiler med. Nu bestod firmaet både af flytteafdeling og kranafdeling. I 1963 overtog Ejvind Ødum firmaet efter sin far. Firmaet lå dengang i Dronningensgade indtil 1987, hvor Frits Ødum tog over, nu 3. generation.

Samtidig flyttede det til messingvej, hvor det ligger i dag. I dag kører firmaet en del sværgodsopgaver samtidig med, at man har bibeholdt og udvidet flytteafdeling. Kranbilerne udgør nu den største del af firmaets arbejdsopgaver. To sønner af 4. generation er i dag beskæftiget i firmaet og man beskæftiger ca. 18 mand i flytte- og transportvirksomheden.